De mensen die ik graag coach

Als Zielsplancoach werk ik graag met mensen die een heel diep verlangen hebben een compleet nieuwe draai aan hun leven en aan zichzelf te geven. 

Ik zie je graag als iemand die zichzelf ziet en ervaart als een mysterie en een wonder dat erop wacht onthuld en bewonderd te worden. Én als iemand voor wie plezier in zijn leven belangrijk is en die van zijn leven wil genieten. Inzicht in en werken met je Zielsplan helpt daarbij enorm, vooral als je die inzichten combineert met het zetten van grote en kleine stappen in je leven.

Ik houd ervan met mensen de “diepte” in te gaan, maar ben tegelijk ook heel erg praktisch ingesteld.

Als jij voor een echte verandering in je leven en in jezelf wilt gaan, dan heb ook ik er zin in en gaan we samen die ontdekkingstocht aan…

Een rijk leven…
Ik heb mijn sporen in het leven verdiend als succesvol eigenaar van een boekhandel en van een uitgeverij en in ons gezin.

Rond mijn vijftigste voelde ik me door diepgaande ervaringen met mijn ziel  aangespoord een compleet nieuw pad in mijn leven en met mijzelf in te slaan. Ondanks dat ik zielsveel van mijn vrouw hield, ben ik toch van haar gescheiden om dat pad te kunnen gaan volgen.

Lees verder

Mijn relaties in de jaren hierna brachten me steeds dichter bij mezelf en mijn eigen Zielsplan. Zachtheid, aanvaarding, ontvankelijkheid, mededogen en toewijding waren in die periode mijn belangrijkste levensthema’s; ook het contact met “boven” ontwikkelde zich in die tijd verder.

Toen mijn ex-vrouw dementie ontwikkelde, ben ik voor haar gaan zorgen en zijn we weer helemaal naar elkaar toegegroeid. Irma is nooit echt helemaal dement geworden, want na een paar jaar is ze overgegaan als gevolg van een andere ziekte. Een jaar voor haar overgaan hebben we weer onze ringen uitgewisseld. Ook na haar overgaan heeft onze verbinding en ons contact zich voortgezet…

Na het overgaan van mijn vrouw had ik relaties waarin van me gevraagd werd nóg meer “naar binnen te gaan”, meer mijn eigen behoeftes en gevoelens centraal te stellen en meer ook zelf van het leven te gaan genieten. De genegenheid die ik voor anderen en voor de wereld voel, die mocht ik ook mijzelf gaan gunnen.

Zelfliefde werd het thema dus.

In deze periode ben ik ook begonnen met Zielsplancoaching, dat ging vanzelf,  de mensen kwamen ongevraagd naar me toe en bleken veel aan me te hebben.

Ik heb nooit opleidingen, cursussen of workshops gevolgd. Ervaringsdeskundige ben ik in ieder geval, maar in mijn werk als zielsplancoach  laat ik me toch vooral leiden door mijn contact met mijn ziel, daar maak ik ruimte voor en die neemt het over, ik word op een bepaald moment dan mijn ziel.

Hoe ik werk
Meestal heb je zelf al veel inzichten. Aan mij heb je veel als je behoefte hebt aan een compleet ander inzicht, een compleet andere levenshouding, meer focus, aan het zetten van praktische stappen en aan standvastigheid.  Een en ander steeds teruggekoppeld naar of je in die stappen plezier ervaart en ervan kunt genieten.

Mijn meerwaarde is dan dat we van dit alles een samenhangend geheel maken in de vorm van het door jou te schrijven Zielsplan van jezelf. Daarbij coach ik je door gebruik te maken van mijn levenservaring, van mijn vermogen contact te maken met jouw ziel en van mijn contact met “boven”.

Als je je eigen Zielsplan schrijft, haken we meteen in op je hoogste verlangens en visie van jezelf. Die gaan uiteindelijk “de kar” trekken: je gaat de Wet van Aantrekking voor je laten werken…

Tegelijkertijd ga je stappen zetten om dit Zielsplan te verwezenlijken: je krijgt altijd huiswerk mee!

Welke stappen dat zijn en hoe groot, blijkt gaandeweg. Belangrijk is dat je niet gaat voor de “onmogelijke” stappen, maar voor de stappen die je nét buiten je comfortzone brengen maar die nog wel haalbaar zijn. Veel kleine stappen kunnen zetten, betekent een enorme opsteker voor je (zelf)vertrouwen en bereidheid om door te gaan op je Zielspad.

Dit alles doe je zelf, ik houd van zelfstandigheid, maar je voelt heel duidelijk dat ik op een stevige en betrokken manier achter en naast je sta…

Mijn ervaring is dat als deze werkwijze je aanspreekt, je al doende de focus, energie en standvastigheid krijgt, die je nodigt hebt om de Wet van Aantrekking voor jou te laten werken en om de door jou gewenste draai aan je leven en aan jezelf te geven.

Praktisch…
Onze bijeenkomsten, één- of tweewekelijks, vinden plaats in Malden bij Nijmegen en de kosten bedragen 55 euro per uur. Je kunt deze kosten niet bij een verzekeraar declareren, wel zijn ze soms als kostenpost voor je bedrijf aftrekbaar.

De kosten voor het kennismakingsgesprek van één tot twee uur bedragen 27,50 euro per uur.

Contact
Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mailtje met je telefoongegevens; laat ook even weten wanneer je meestal ’s avonds goed bereikbaar bent. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.