Natuur, stilte, rust, ontspanning en inspiratie 

Middenin het bos en op 100 meter van de heide gelegen ligt onze in het Rijk van Nijmegen gelegen recreatiewoning waar ons netwerk gebruik van kan maken voor een periode van rust, stilte, ontspanning en inspiratie: voor een “Retreat”. Je behoort tot het netwerk van Uitgeverij Pallasia als je wel eens meegedaan hebt met een van onze activiteiten: een consult, een cursus, een symposium, een actie en zo voort.

De recreatiewoning is een eenvoudig ingericht, sfeervol natuurhuis met veel licht brengende dakramen. Het ligt middenin de heuvels, de bossen en heidevelden van Groesbeek bij Nijmegen en om het natuurhuis heen ligt een grote, mooie tuin (900 m) met hoogteverschillen en met 7 zitjes (1 vuurplek) zodat je met de zon van plaats kunt veranderen en een steeds wisselend uitzicht hebt op de planten, de bloemen en de dieren die de voedingsplekken bezoeken: meer dan 20 vogelsoorten, egels, muizen, eekhoorns, kikkers enz. Onder het afdak van het tuinhuis kun je ook bij minder weer buiten zitten.

Meer foto’s
Helaas ben ik niet zo’n goede fotograaf, maar hieronder meer afbeeldingen zodat je tóch een goede indruk kunt krijgen: klik op de foto’s om ze groter te krijgen…

De heuvels waar het natuurhuis in ligt, maken deel uit van een uitgestrekt stuwwallencomplex dat zich tot ver in het aangrenzende Duitsland ( 7 km verderop) voortzet. Op de rand van de stuwwal gaan de bossen over in een agrarisch landschap afgewisseld met natuurgebieden als De Bruuk, de Ooy en (in Duitsland) de Düffelt. De stuwwallen vormen de begrenzing van de Gelderse Poort, de plek waar de Rijn tachtig duizend jaar geleden zich westwaarts doorheen wist te werken. De Gelderse Poort (met de Ooy en de Düffelt als kern) is een rivierpolderlandschap dat zich kenmerkt door dijken, wielen, natuurreservaten, oude boerderijen, smalle landweggetjes en prachtige vergezichten op de rivier en op het zich in het zwerk aftekenend wolkenspel.

Het Rijk van Nijmegen is een gebied met een grootse verscheidenheid aan landschappen, je uitnodigend om er te voet of te fiets mee kennis te maken. Die fiets moet je overigens wel zelf meebrengen…

Reserveren en kosten
Je kunt voor minimaal 2 nachten reserveren en voor maximaal 6 nachten. Het tarief bedraagt 25 euro per overnachting. We volgen hierin het tarief van “Vrienden op de Fiets”. 

Voorwaarden
Ons natuurhuis is een retreatplek: voor één persoon of voor een ouder met één kind gedurende de tijd dat je in het natuurhuis bent. Het natuurhuis is niet rolstoelgeschikt en huisdieren kunnen niet meegenomen worden.
Er kan niet gerookt worden

Voorzieningen
Huiskamer, logeerkamer, keuken met eleketrische ovens, toilet en bad met daarin de douche.
WiFi, beddegoed, wandel- en fietskaarten 
Op aanvraag: kinderstoel voor aan tafel en kinderbedje 
Er is géén tv-aansluiting, wel een tv-beeldscherm voor een dvd speler

Bereikbaarheid
Je kunt met de trein (station Mook-Molenhoek ligt op 25 minuten wandelen) of met eigen vervoer komen; een route voor eigen vervooer wordt toegestuurd

Boeken, betalen en annuleren
Je doet een aanvraag door een SMS te sturen naar 0645508810 met daarin ook je mailadres
Je krijgt binnen 1 dag antwoord.
Je boeking is pas rond als je betaald hebt. Je betaalt op de dag van je boekingsgoedkeuring.
Is niet op de dag zelf betaald, dan is je boeking automatisch geannuleerd
Annuleren zonder kosten is mogelijk tot 1 week vóór de begindatum van de boeking; annuleer je na die datum, dan wordt de helft van het boekingsbedrag gerestitueerd.