Opleiding tot Zielsplancoach

 

Oktober 2021 begint Uitgeverij Pallasia met haar opleiding tot Zielsplancoach. Deze bestaat uit twéé delen. Het eerste deel omvat een jaarcursus waarbij met behulp van het handboek “Geniet van het leven waarvoor je geboren bent”, met behulp van vele praktische voorbeelden en met werkopdrachten ingegaan wordt op wat een Zielsplan en Zielsplancoaching inhoudt. Deze cursus kan door iedereen gevolgd worden die daarvoor belangstelling heeft. In het tweede deel gaan we werken met je eigen Zielsplan, bespreken we cases en diepen we de theorie nog verder uit. Je kunt alleen verder in het tweede deel als je het eerste deel gevolgd hebt én je hebt ervaring nodig als geestelijk begeleider (als ervaringsdeskundige of als professional). Te zijner tijd volgt meer informatie over het tweede deel.

Voor het eerste deel kun je je voor een van de twaalf plaatsen van deze voor jou in het seizoen 2021-2022 gratis try-out aanmelden als deelnemer. Alle informatie hieronder heeft betrekking op het éérste deel van de opleiding. Voor het tweede deel kun je je nog niet opgeven, in tegenstelling tot het eerste deel zijn aan het tweede deel wél kosten verbonden, alleen is nog niet bekend hoe hoog die kosten zullen zijn.

Behalve cursisten voor het eerste deel zoeken we, tegen een vergoeding, een medium en een natuurcoach/sjamaan als gastdocenten.

 

Inhoud

Wat is Zielsplancoaching

Inhoud van de opleiding

Programma

De cursusleider

Gastdocenten gezocht (tegen vergoeding)

Deelnemen aan de (gratis) try-out

Ná de opleiding    

 

Wat is Zielsplancoaching

Door als Zielsplancoach in te gaan op hoe je Zielsplan zich in jouw leven ontvouwt, verandert Zielsplancoaching het perspectief op en de beleving van je leven. Daardoor kun je jezelf en de ander weer zien en beleven als de schépper die je bent…

Wat een Zielsplan is en hoe je er in je leven je voordeel mee kan doen, staat uitgelegd in de boeken die Pallasia uitgeeft. Van deze boeken staat op de opleiding het boek van de cursusleider Rinus Roland centraal: “Geniet van het leven waarvoor je geboren bent. De Magie van je Zielsplan”.

Een zeer uitgebreide inhoudsopgave van dat boek vind je hier.

 

Inhoud van de opleiding

Enkele belangrijke, tijdens de opleiding door Rinus Roland en aan de hand van zijn boek behandelde thema’s zijn:

 • Zielsplan en talenten
 • Zielsplan en levenshouding
 • Zielsplan en daadkracht
 • Resonantie en de Wet van aantrekking
 • Als de Wet van aantrekking niet werkt…
 • Je Gevoels-geleidesysteem helpt je!
 • Gevoelens, wensen en verlangens
 • Je gevoelsijkpunt
 • Inspiratiebronnen
 • De Wet van aantrekking in werking zetten!   
 • Het belang van contrast
 • Vertrouwen in het leven
 • Doeldenken, holding enRusten-in-Zijn
 • De beleving van de werkelijkheid als dualiteit
 • Toewijding aan je Zielsverlangen
 • Wat is bewustzijn. Verschillen tussen “dingen”, planten, dieren en mensen  

Daarnaast gaan we op de eerste en tweede opleidingsdag allemaal meteen een diepe wens en verlangen formuleren en gaan we elkaar helpen die te verwezenlijken door het gezamenlijk zetten van onze intentie, iets wat we gedurende de hele opleiding blijven doen én erna: we zetten de Wet van aantrekking in werking. 

We voltooien de opleiding met een evaluatie en een groepshealing.

Voor de opleiding hebben we tevens een aantal gastdocenten uitgenodigd om sommige thema’s nóg beter te kunnen uitdiepen.

Die thema’s en gastdocenten zijn:

Spelend ontdekkingen doen in het Nu. Clownerie door Ton Kurstjens 
Het uitgangspunt van Ton Kurstjens bij het clownen is dat je spelend ontdekkingen doet in Het Nu, aandachtig waarneemt wat al aanwezig is en van daaruit handelt. In contact met je publiek laat je zien wat je allemaal beleeft-je deelt je binnenwereld met de buitenwereld. Transparant en zonder filter. Eerlijk.

Ton ervaart de clown als sterk archetype, die je uitnodigt om vanuit plezier je eigen ontdekkingen te mogen doen, te onderzoeken en uit te proberen. En daarbij jezelf te verrassen. Als mens heeft hij van de clown geleerd meer zichzelf te mogen en kunnen zijn en in zijn kracht te gaan staan.

Graag werkt hij met ons vanuit zijn praktijkervaring als clown, vanuit zijn grote liefde en enthousiasme voor dit vak en vanuit zijn warmte voor alle deelnemers.  Met elkaar ga je op zoek naar eigenschappen van jezelf die je via spel naar buiten kunt brengen.

 

Op een speelse manier laat hij je kennismaken met verschillende elementen van clownerie:

 • Contact maken vanuit aandacht en verbondenheid
 • Het plezier van kinderlijk spel
 • Het onderzoeken van je grenzen
 • Het loslaten van je ego
 • De kracht van de eenvoud
 • Het volgen van impulsen

Lees verder


Na het volgen van diverse clownscursussen belandde Ton Kurstjens in de professionele clownerie. Hij maakte jarenlang deel uit van het komische “Duo Het Elftal” en van “Duo Biek”. Daarna soleerde hij onder de naam “Toef”. Door de jaren heen speelde hij op personeelsavonden, recepties en straatfestivals in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

 In 1989 startte hij met het geven van clownscursussen en hij was medeoprichter van en docent aan de Opleiding tot ContactClown in Antwerpen. Daarnaast heeft hij 10 jaar lang clownsacts in theaters gepresenteerd onder de naam “Met de Neus op de Planken”. Verder geeft hij les aan CliniClownsgroepen in Duitsland en regisseert hij diverse clowns en clownsgroepen.

Hij heeft drie clownsboeken geschreven en een aantal gedichtenbundels.


In contact komen met je spirituele gids. Door Ellen Scheffer 
Haar eigen ervaringen met het werken met haar gidsen heeft Ellen Scheffer beschreven in haar boek Vederlicht–leven en werken met spirituele gidsen”. Het boek geeft veel informatie en je zou het kunnen lezen als voorbereiding.

“Wij worden”, aldus Ellen Scheffer, “allemaal begeleid door spirituele gidsen, of we dat nu beseffen of niet. Onze gidsen willen heel graag dat we hun aanwezigheid meer bewust worden en met hen gaan samenwerken. Volgens hen zou ons leven veel plezieriger en soepeler kunnen verlopen met hun steun. Door contact te zoeken met onze persoonlijke gidsen en onze innerlijke leiding te volgen, kunnen we onze geestelijke ontwikkeling enorm versnellen.

Door middel van een geleide meditatie, het werken met een droom en een legging met tarotkaarten, begeleid ik je bij het contact maken met je gids. Verder ga ik in op de manier waarop je het beste kunt communiceren met je gids(en), iets wat voor iedereen verschillend kan zijn. Ook kijken we naar eventuele blokkades die een contact in de weg kunnen staan.

Het is niet voor niets dat we juist in deze tijd van grote veranderingen in ons bewustzijn worden opgeroepen samen te werken met onze gidsen. Het zorgt ervoor dat ons ontwikkelingsproces een stuk lichter en vreugdevoller verloopt.”

Lees verder


Ellen Scheffer is auteur, beeldend kunstenaar en spiritueel coach; zij geeft individuele consulten en lezingen.

Zij schreef nog drie andere boeken: “Van ziek zijn word je beter. Luisteren naar een verborgen boodschap”, “Zelfdoding in het Licht van de ziel” en Licht op je levenspad. Zicht op je zielsplan”.


Zorg dragen en verantwoordelijkheid nemen voor je energiehuishouding. Door Marjet Verwer
Alles en iedereen is energie die in constante wisselwerking en in resonantie met elkaar verkeert.  Bewustwording van de impact van energie-uitwisseling  draagt zowel bij aan je persoonlijke welzijn als aan het grote geheel.  Net als een fysieke huishouding vergt ook je energetische huishouding voortdurend aandacht & onderhoud.

 

Marjet Verwer, docent bij en mede-eigenares van Intuitief Traject, neemt ons mee op een reis naar bewustwording en voelen van wat energie met jou en met de ander doet en hoe je voor dit proces zorg kunt dragen en verantwoordelijkheid nemen.

(Als je naar de site van Intuitief Traject gaat, dan kun je bij het gebruik van Norton ten onrechte een onveiligheidsmelding krijgen!)

De natuur als spiegel en inspiratiebron. Door een natuurcoach of sjamaan. Gastdocentschap nog open
De natuur kan een spiegel en een inspiratiebron voor je zijn en er zijn vele manieren waarop deze verborgen boodschappen tot je kunnen komen. De natuurcoach en/of sjamaan helpen je daarbij

Je belangrijkste inspiratiebron. Door een nog te vinden medium. Gastdocentschap nog open
Met behulp van een medium gaan we een gesprek aan met de persoon uit je verleden die de belangrijkste inspiratiebron voor je leven van dit moment is.

Om te bespreken wat je zielsopdracht voor dit leven is, wat je opdracht voor dit moment is en welke kwaliteit je beschikbaar hebt en in je versterkt mag worden om meer te kunnen genieten bij het verwezenlijken van je levenstaken.

 

Programma 2021-2022

Onze locatie is in principe Herberg Het Zwaantje (Bij Nijmegen, tussen Groesbeek en Mook), tenzij anders aangegeven. Voor mensen die van ver moeten komen, is er de mogelijkheid om al de dag ervoor aan te komen en te overnachten in de Herberg. 

Alle datums zijn zaterdagen. We beginnen om 10 uur en we eindigen om 17 uur, met een korte pauze ‘s ochtends en ’s middags en een lange middagpauze.

De gastdocenten komen één dagdeel: ’s ochtends of ’s middags.

Je zorgt voor je eigen eten en drinken maar je kunt je ook bij ons opgeven voor een tegen betaling  door de herberg verzorgde lunch.

De groepsgrootte bedraagt idealiter 9 tot 12 mensen.

2 oktober           Zielsplancoaching. Door Rinus Roland
6 november       Zielsplancoaching. Door Rinus Roland
                            In je eigen energie blijven. Door Intuïtief Traject
11 december      Zielsplancoaching. Door Rinus Roland
                            Clownerie. Door Ton Kurstjens
15 januari          Zielsplancoaching. Door Rinus Roland
                            In gesprek met je spirituele gids. Door Ellen Scheffer
12 februari        Zielsplancoaching. Door Rinus Roland
                            Clownerie. Door Ton Kurstjens
12 maart            Zielsplancoaching. Door Rinus Roland
9 april                Zielsplancoaching. Door Rinus Roland
                            Clownerie. Door Ton Kurstjens
14 mei                Zielsplancoaching. Door Rinus Roland
11 juni                De natuur als spiegel en inspiratiebron. Door …
2 juli                  Je belangrijkste inspiratiebron. Door …
                           Zielsplancoaching. Door Rinus Roland
                           Evaluatie en afronding 

 

De cursusleider Rinus Roland

“De jaaropleiding wordt verzorgd door mijzelf, door Rinus Roland, de uitgever van Pallasia. Bij uitgeverij Pallasia gaat het natuurlijk niet alleen om de uitgave van de boeken maar ook om de contacten, de lezingen, de workshops, de consulten, de cursussen, de jaaropleiding, de symposiums: uitgeven is een boeiend en uitdagend gebeuren dat je op veel manieren met veel mensen in contact brengt.

Geleidelijk heb ik ook het Zielsplancoachen opgepakt en uitgebouwd. Tegenwoordig voel ik mij in het Zielsplancoachen het meest tot mijn recht komen, iets wat zicht- en voelbaar is in mijn onlangs verschenen boek “Geniet van het leven waarvoor je geboren bent. De Magie van je Zielsplan”.

 In mijn werk en in mijn contacten heb ik mogen ervaren, hoe fijn het is om jezelf te laten zien en neer te zetten en hoeveel levensvreugde dat geeft. Als Zielsplancoach, als uitgever van boeken en met behulp van de andere activiteiten van Pallasia geef ik ook anderen graag de kans op een geheel andere beleving van jezelf en de ander laten zien wie je bent en waarvoor je staat.

Met de jaaropleiding geef ik ook anderen graag de mogelijkheid de Zielsplancoach in hen tot ontwikkeling te laten komen.”

 

Gastdocenten gezocht (tegen vergoeding)

Je belangrijkste inspiratiebron. Medium gezocht
Voor de afronding van het eerste deel van de jaaropleiding tot Zielsplancoach willen we de cursusdeelnemers graag met behulp van een medium in gesprek brengen met de persoon die in hun kindertijd de belangrijkste inspiratiebron is geweest.

Het gesprek gaat over de zielsopdracht van de deelnemer voor dit leven, waar de zielsopdracht zich op dit moment op richt en welke kwaliteit van de deelnemer voor hem belangrijk is om te versterken om zo gemakkelijker en met meer plezier en meer genietend zijn zielsopdracht te kunnen vervullen.

Het is belangrijk om dit gesprek met je inspiratiebron te voeren daar je inspiratiebron een en ander al voor je heeft voorgeleefd en je de beleving hiervan in je meedraagt. Je inspiratiebron is een belangrijke innerlijke krachtbron maar de meeste mensen zijn de beleving hiervan vergeten of beseffen er niet de impact van…

Ben of ken je een medium met affiniteit voor de jaaropleiding en die een goed gesprek met de inspiratiebron over het zielsplan van de deelnemers tot stand zou kunnen brengen?

Laat het ons weten met een mail naar Rinus Roland! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

De natuur als spiegel en inspiratiebron. Een natuurcoach of sjamaan gezocht
De natuur kan een spiegel en een inspiratiebron voor je zijn en er zijn vele manieren waarop deze verborgen boodschappen tot je kunnen komen. De natuurcoach en/of sjamaan helpen je daarbij.

Wil je graag een dagdeel in de natuur met de cursisten verzorgen? Neem dan contact met Rinus Roland op per mail…

 

Deelnemen aan de (gratis) try-out

Je kunt je aanmelden voor deelname aan de gratis try-out als je een website hebt of een boek geschreven, dan wel dat je ervaringsdeskundige of professional op het vlak van persoonlijke groei bent. Als deelnemer neem je niet alleen actief deel, maar denk je ook mee over oefeningen, werkvormen en vormgeving opleiding. Na elke bijeenkomst is er een evaluatie. Het worden tien heel leuke en creatieve bijeenkomsten…

Uit de mensen die zich aanmelden, stellen we een deelnemersveld voor de try-out samen van 9 tot 12 mensen. Als je tot deze groep behoort, dan wordt je aanmelding definitief als je de waarborgsom voor deelname betaald hebt. Die waarborgsom krijg je na afloop natuurlijk terug!

Je kunt je als deelnemer aanmelden tot 1 september 2021, maar het liefst zien we je aanmelding tegemoet vóór 21 juni 2021. Dan heb je ook de meeste kans op plaatsing.

Meld je aan met je adresgegevens en de naam van je site of boek. Heb je geen site of eigen boek, geef dan een korte omschrijving van je werk als ervaringsdeskundige of professional op het vlak van persoonlijke groei.

Stuur je aanmelding met een mail naar Rinus Roland. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.       

 

Na het eerste deel van de opleiding

Misschien is het volgen van het eerste deel van de jaaropleiding voor jou het belangrijkste geweest en voel en weet je dat het nu voor jou klaar is: de jaaropleiding was voor jou een persoonlijk ontwikkelingstraject. Maar je kunt er ook voor kiezen om jezelf nu als Zielsplancoach te gaan neerzetten en op je eigen manier te gaan zielsplancoachen.

Dat kan, alleen is nog niet veel bekend hoe een en ander gaat plaatsvinden. We zitten namelijk nog volop in de try-out fase van het eerste deel van de opleiding. Heb je belangstelling voor het tweede deel van de opleiding, laat dat dan even weten per mail aan Rinus Roland