Initiatiefnemer Rinus Roland

Initiatiefnemer van Pallasia is Rinus Roland, vader van twee Hoogsensitieve kinderen en zelf eveneens Hoogsensitief.

“Als kind heb ik enkele bijzonder mooie spirituele ervaringen gehad waarmee mij onze oorsprong, ons “Thuis” getoond, werd, een wereld die zich kenmerkt door liefde en harmonie.

Die ervaringen zijn een soort levenskompas voor me geworden.

Met het nodige gestommel heb ik me sindsdien enige levenswijsheid eigen gemaakt en deze deel ik graag met anderen als uitgever van esoterische boeken, als zielsplancoach en als spiritueel ondernemer. 

Als ondernemer heb ik tot 2009 een in Reisgidsen en wandelkaarten gespecialiseerde Reisboekhandel gehad in Nijmegen. Als uitgever en auteur heb ik 20 jaar lang door Nederland, de Ardennen en Luxemburg gestruind en in kaart gebracht voor natuurliefhebbers met de uitgave van een serie van dertig wandelgidsen. Deze uitgeverij heeft zich doorontwikkeld als uitgeverij van esoterische boeken met “Het Sprookje van de dood” als bestseller.

Vanuit de begeleiding van de auteurs heeft zich mijn Zielsplancoaching ontwikkeld en van daaruit mijn verlangen om op een bredere, steviger en diepere basis een bijdrage te leveren aan de groeiprocessen van mensen die op mijn pad gebracht worden. 

Pallasia, tot slot, vertegenwoordigt mijn verlangen een gastvrije plek te creëren waar we allemaal, de Hoogsensitieve Kinderen daarbij voorop, even weer in aanraking kunnen komen met een beleving van waarachtige rust en ontspanning, met het gevoel van innerlijke harmonie.

Vanuit deze harmonie voelen we ons gezien en aanvaard, voelt de wereld weer veilig en geborgen aan en ontwikkelen we het waarachtige zelfvertrouwen dat we nodig hebben om onze processen aan te kunnen gaan. En dat te kunnen, gun ik iedereen, met name de Hoogsensitieve kinderen die vaak zoveel moeite hebben om hun eigenheid te ontwikkelen en anderen ermee te verrijken.……..

Juist om die reden woon ik zelf óók op het centrum waar ik in de regel beschikbaar bent voor een goed gesprek: van mens tot mens”.

Nadia Claassen en Jenny Sijbers. Coaching met paarden

Paarden zijn de passie van Nadia Claassen (www.paardenalsspiegel.nl).

“Als kind van 5 jaar zat ik al tussen de paarden. Zo als velen ben ik begonnen met manegelessen, daar begon mijn wedstrijdcarrière ook. Ik was vijf dagen per week op de manege te vinden. Daar kreeg ik de “moeilijke” paarden, die ik opleidde voor de verkoop. Toen ik 19 jaar oud was kocht ik mijn eerste paard. Op mijn 23ste jaar behaalde ik mijn paardrijd instructeurs diploma.

Voor mijn coaching met paarden maak ik ook gebruik van de Horseboy Method 1 + 2, NEI (Neuro Emotionele Integratie), NLP ( Neuro Linguïstisch Programmeren), EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en Systemische opstellingen.

Ik heb bij meerdere maneges gewerkt en privé lessen gegeven. In het Land van Ooit werkte ik als paardacteur; naast het acteren te paard verzorgde en trainde ik daar ook de paarden.
Bij de zorgboerderij annex manege waar ik werkte, verzorgde ik de lessen en begeleidde ik de dagbesteding.
Sinds 1999 coach ik mensen met behulp van paarden. Daarnaast geef ik dressuurlessen en les in grondwerk gebaseerd op de methode van Pat Parelli.

Bij coaching met paarden, zet je paarden in als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op het natuurlijke gedrag  van het paard, namelijk het zijn van een vluchtdier en het leven in een kudde. Tijdens het werken met de paarden laten de paarden je duidelijk zien wat ze voelen bij je gedrag, intenties en houding Ze voelen je feilloos aan en spiegelen zonder waardeoordeel jouw kwaliteiten en valkuilen”. 

Ook Jenny Sijbers werkt graag met mensen en dieren, paarden in het bijzonder.
“In 2008 ben ik afgestudeerd in Ontwikkelingspsychologie (master of science).
Ik heb veel ervaring met kinderen opgedaan in de tussenschoolse opvang en kinderopvang en als assistent groepsleider bij een instelling in de logeeropvang (kinderen met o.a. ADHD, autisme etc.) en op groepen waar kinderen verbleven die uit huis waren geplaatst.
Vervolgens heb ik 2 jaar bij Bureau Jeugdzorg gewerkt bij de Toegang (vrijwillige hulpverlening) en daarnaast heb ik enkele jaren als Multi Systeem Therapeut gewerkt (MST).
Momenteel ben ik werkzaam als brede jeugdprofessional bij een Basisteam Jeugd en Gezin en coach ik kinderen met behulp van paarden. Net als Nadia heb ik de Horseboy Method 1 + 2 gevolgd”. 

Hans Velders: trainer, coach en traumatherapeut
Hans is trainer, coach en traumatherapeut en (ervaring)deskundige op het vlak van Hoogsensitiviteit. Op Pallasia werkt hij met kinderen én met ouders. 

“Op mijn vijfde kreeg ik een auto immuunziekte en ernstige zelfregulatie klachten waardoor ik al op relatief jonge leeftijd mijn eigen levenspad ben opgegaan. Ik was gedreven door mijn intentie om mijn klachten op te lossen en mijn potentie ten volle te leven, alleen wist ik niet wat ik nodig had.

‘Had Pallasia toen maar bestaan’ denk ik wel eens en dat is precies de reden waarom ik er nu mee verbonden ben.

Ik volgde vele opleidingen en cursussen waaronder de Barbara Brennan, School of Healing en de Somatic Experiencing opleiding, ben nu geschoold als vakman en gerijpt als mens en geef les op een beroepsopleiding genaamd Ananta.

Op Pallasia maak ik ouders ervan bewust hoe ze contact kunnen maken met hun kind zonder te veel samen te smelten of zelf onrustig te worden. Het gaat erom dat ouders hun lichaam/zenuwstelsel vrij maken van blokkades zodat hun kinderen direct daarvan profiteren. Het is een simpel maar essentieel feit dat als het lichaam van een ouder niet meer door een blokkade ontregeld wordt, dat het lichaam van het kind dat dan ook niet meer voelt en rustig en stabiel wordt.

Veel kinderen staan te ver open voor de buitenwereld of blijven hangen in hun angsten. Hen leer ik hoe ze met hun indrukken van de buitenwereld en hun angsten kunnen omgaan, zodat ze zich veilig gaan voelen in zichzelf en in hun lichaam.  

Ik ben onvoorwaardelijk nieuwsgierig naar ‘wat werkt’ voor mensen. Ik sta voor een warm hart, wijsheid en geduld, waarbij in het contact het sociale en effectiviteit samen gaan op een vanzelfsprekende manier.Het meeste waarde hecht ik aan ‘nieuwsgierigheid’. Wanneer je open staat voor nieuwe mogelijkheden zonder deze ‘blind’ aan te nemen, geef je jezelf de kans op nieuwe ervaringen.

Graag ontmoet ik u in Pallasia of op een schatgraversbijeenkomst. Voor meer informatie over mij en mijn werk of voor vragen kunt u terecht op mijn site www.hooggevoeligzijn.com