Leerproblemen en bijzondere talenten van Sensitieve kinderen. Lezing/workshop door Guen Leesberg

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 09/10/2019
14:00 - 16:30

Locatie
De Bibliotheek van De Refter

Categorieën


Een lezing/workshop door Guen Leesberg in samenwerking met Pallasia.

Sensitieve kinderen hebben vaak te kampen met leerproblemen. Het ontwikkelen van Dyslexie of Dyscalculie kan hiervan een gevolg zijn. Het hebben van leerproblemen zegt helemaal niets over het intelligentieniveau.

Omdat sommige kinderen een eigenzinnige prikkelverwerking hebben, lopen ze vast in het hedendaagse leersysteem omdat dit niet op hen is afgestemd. Zij hanteren een andere logica dan het gemiddelde kind omdat zij een andere kijk op de wereld hebben.

Ten gevolgen van deze problematiek, die ernstig onderschat wordt, is er bovendien een grote kans op het ontwikkelen van ernstige problemen als faalangst, een burn-out, ADD, een depressie, ADHD of ernstige concentratieproblemen. Het kind weet zich letterlijk geen raad in deze maatschappij.

De positieve bijwerking van de methode die Guen Leesberg voor de aanpak van leerproblemen ontwikkelde, is dat naast het snel doorbreken van de leerproblemen bovengenoemde klachten altijd verminderen of helemaal verdwijnen.

GuenLeesberg gaat uit van de logica van het kind door zich af te stemmen op het individu en het talent van het kind aan te spreken.

Door samen met het kind een leerstrategie op maat te ontwikkelen, kan de achterstand op school eenvoudig en grotendeels zelfstandig worden weggewerkt. De intelligentie van het kind wordt zichtbaar voor de buitenwereld.

Belangrijke inzichten en informatie over het ontwikkelen van ADD, ADHD, depressie, gedragsproblematiek of angststoornissen komen aan bod.

De lezing/workshop richt zich op ouders, onderwijskrachten en alle anderen die met kinderen te maken hebben.

Tijdens de lezing/workshop gaan we in op:

  • de achtergronden van leerproblemen
  • de relatie van hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit
  • de aanpak van leerproblemen
  • labelen en ont-labelen

Guen Leesberg
Guen Leesberg, moeder van twee kinderen, is langdurig in de zorg werkzaam geweest bij verscheidene instanties waaronder farmaceuten, ziekenhuizen en huisartsen. Daarnaast heeft zij medische trainingen gegeven aan huisartsen, dermatologen en dierenartsen.

Zij heeft een eigen praktijk (www.voorbij-dyslexie.nl en www.eft-nijmegen-sanitas.nl

Pallasia
Pallasia is een Stichting met een in de natuur gelegen landhuis (in aanschaf), een Bed & Breakfastaccommodaties, een groepsaccommodatie en met een trainingscentrum voor Sensitieve kinderen en hun ouders.

Daarnaast geeft Pallasia boeken uit en verzorgt op landelijke basis symposia, lezingen en workshops. Een overzicht hiervan vind je op de site: www.pallasia.nl

Datum: Zondag 9 oktober
Tijd:
13u45 Zaal open
14u00 Aanvang
15u00-15u30 Pauze
15u30-16u30 Vervolg en einde
Plaats: Beek-Ubbergen bij Nijmegen in de Bibliotheek van De Refter
Toegang: 10 euro (incl thee en koffie) Aanmelden: Vooraf. Stuur een mail naar rinus@eoscentra.com.Vermeld je naam, het aantal mensen en de lezingdatum