Overprikkeling bij Sensitieve kinderen. Interactieve lezing met na de pauze het lezen van een foto van uw kind. Door Laura Vermeulen en Frederiek Kroondijk in samenwerking met Pallasia

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 29/05/2019
14:00 - 16:30

Locatie
Centrum De Appel

Categorieën


Ontploft je kind wel eens, kan je kind ineens een driftbui krijgen of helemaal verdrietig zijn? Net wanneer het gezellig bezig is met iets dat van jou niet mag en waartegen je “neen” zegt?

Voor ons als ouders kan het op zo’n moment volslagen onduidelijk zijn waar zo’n heftige reactie vandaan komt!

Vaak heeft een kind al veel meegemaakt op een dag en is jouw “nee” letterlijk teveel om aan te kunnen. Het heeft al teveel prikkels gehad: vooral Sensitieve kinderen raken gauw overprikkeld…

In onze interactieve lezing ga ik eerst in op de vraag wat prikkels zijn, wat er in het koppie van je sensitief kind bij teveel prikkels gebeurt en hoe we als ouder en kind signalen van overprikkeling kunnen herkennen en met prikkels en overprikkeling kunnen omgaan.

Waarbij we speciale aandacht hebben voor  het energetische systeem van gevoelige mensen en de vraag hoe het onderwijs omgaat met een overprikkeld sensitief kind. Leerkrachten weten immers vaak niet wat sensitief is…

Na de pauze geef ik een aantal mensen de mogelijkheid om aan de hand van het lezen van foto’s van hun kind te kijken waar hun overprikkeling mee te maken heeft. Daarnaast kunnen ouders inzicht vragen om te bekijken wat zij nodig hebben om hun kind zo goed mogelijk te begeleiden.

Wilt u dat uw kind gelezen wordt en wilt u graag inzicht krijgen in hoe u uw kind kunt helpen met zijn overprikkelingsvraagstuk, zorg er dan voor dat u een foto van uw kind bij u heeft!

Laura Vermeulen
Laura Vermeulen (www.newkidstoday.nl), in het verleden werkzaam als e-businessconsultant, besloot in 2008 zich te laten omscholen tot opvoedcoach. De komst van twee prachtige HSK-kinderen en een geweldige stiefzoon was aanleiding de opleiding tot nieuwetijdskindercoach te gaan volgen, een opleiding voor het werken met ouders en kinderen die sensitief/paranormaal begaafd zijn. De opleiding tot verdieping tot Energetische Kindertherapeut heeft zij begin 2015 afgerond. Sindsdien is zij tevens werkzaam als energetisch therapeut voor zowel kinderen als volwassenen.

Daarnaast is zij werkzaam als medium bij mediumchat.nl

Frederiek Kroondijk
Frederiek Kroondijk ( www.praktijkpalmea.nl), Orthopedagoge en Reiki Master, ziet in het onderwijs veel leerlingen die moeite hebben met het omgaan met een prikkelgevoelige wereld vol verwachtingen. Om deze groeiende groep kinderen beter te kunnen ondersteunen heeft zij de opleiding Energetisch Kindertherapeut gevolgd en is intussen begonnen met de opleiding voor Holistisch Therapeut om ouders ook op een holistische wijze te kunnen ondersteunen bij de opvoeding van hun kind.

Samenwerkingsverband
Laura Vermeulen en Frederiek Kroondijk hebben een samenwerkingsverband in de vorm van Feel the moment: inspirerende avonden gericht op het moment, om antwoord te krijgen op de vraag hoe je, ook als ouder, ruimte voor jezelf kunt creëren

Datum: Zondag 29 mei
Tijden:
13u45 Zaal open
14u00 Begin
15u00 – 15u30 Pauze
15u30 – 16u30 Vervolg en einde

Plaats: In Nijmegen in Centrum De Appel (www.centrumdeappel.nl)
Toegang: 10 euro
Aanmelden: liefst vooraf. Stuur een mail naar rinus@eoscentra.com. Vermeld je naam, het aantal mensen en de lezingdatum