Het Beelddenkend kind. Wat is Beelddenken en hoe werkt het. Sterke en zwakke punten van beeldenkende kinderen, thuis en op school. Lezing/workshop door Caroline Wiebenga.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 02/10/2019
14:00 - 16:30

Locatie
Centrum aan Het Spaarne

Categorieën


Rond het vierde levensjaar krijgen kinderen onbewust een voorkeur voor het visuele leer- en denksysteem (beelddenken) of het verbale leer- en denksysteem (taaldenken).  Maar liefst 60% van de kinderen (en volwassenen) heeft een voorkeur voor beelddenken. Beelddenkers zijn creatief, denken out of the box. Zij zien verbanden en zijn gericht op het geheel.

Ook Sensitieve kinderen zijn meestal Beelddenkende kinderen; veel van de vraagstukken van Beelddenkende kinderen zien we dan ook eveneens terug bij Sensitieve kinderen.

Ons gezin, het onderwijs en de samenleving zijn echter erg “talig” ingesteld: de lesstof op scholen wordt overwegend verbaal aangeboden. Kinderen die het liefst in beelden denken, moeten daarom continue een vertaalslag maken. En dat gaat het ene kind gemakkelijker af dan het andere.

In mijn workshop/lezing voor ouders, leerkrachten en andere verzorgers en begeleiders van kinderen ga ik in op vragen en thema’s als:

  • Sterke en zwakke kanten van beelddenkers
  • Waar beelddenkers tegen aan kunnen lopen
  • Leerproblemen
  • Beelddenkers in de klas en hoe kun je ze helpen
  • Handige tips

Caroline Wiebenga
Caroline Wiebenga, zelf ook beelddenker, werkt vanuit haar  praktijk De Beelddenker al meer dan tien jaar met beelddenkende kinderen en met de vraagstukken waar ze op school tegen aanlopen op het gebied van onder andere rekenen, taal, topografie en studievaardigheden. Ook werkt zij met volwassen beelddenkers met problemen op het werk, privé of met studie.

Caroline (www.debeelddenker.nl) is open, inlevend, prettig in de omgang, succesvol en zeer resultaat gericht…

Pallasia
Pallasia is een Stichting  met een in de natuur gelegen landhuis (in aanschaf) met Bed & Breakfastaccommodaties, met een groepsaccommodatie en met een trainingscentrum voor Sensitieve kinderen die vastgelopen zijn en voor hun ouders.

Daarnaast geeft Pallasia boeken uit en verzorgt op landelijke basis symposiums, lezingen en workshops.

Een overzicht van onze boeken en van onze symposiums, lezingen en workshops vind je op onze site www.pallasia.nl

Praktisch
Datum: Zondag 2 oktober
Tijd:
13u45 Zaal open
14u00 Begin
15u00-15u30 Pauze
15u30-16u30 Vervolg en einde
Plaats:  In Haarlem in Centrum Aan het Spaarne in zaal zes (www.centrumaanhetspaarne.nl)
Toegang: 10 euro (incl thee en koffie)
Aanmelden: liefst vooraf. Stuur een mail naar
rinus@eoscentra.com. Vermeld je naam, het aantal mensen en de lezingdatum