Hechtingsvraagstukken van Sensitieve kinderen. Over eigenheid, contact en verbinding. Lezing/workshop door Sabine Gobardhan.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 27/11/2019
14:00 - 16:30

Locatie
De Bibliotheek van De Refter

Categorieën


“Een stralend kind staat in zijn kracht, is zich bewust van zijn binnenwereld, durft de eigen grenzen te ontdekken en vindt een balans tussen de eigen behoeften en die van een ander. Als ouder wil je je kind het veilige nest geven van waaruit het leert uitvliegen. Je wenst dat je kind in zichzelf de stevige basis voelt waarmee het op zichzelf vertrouwt en vanuit vertrouwen de verbinding maakt met de mensen om zich heen.

De basis van dit (zelf)vertrouwen ligt in de hechting met jou als ouder! ”

Hechting tussen ouder en kind is een natuurlijk proces. Via de hechting ontwikkelt het kind zijn basisvertrouwen van waaruit zijn eigenheid zich ontplooit. Om verschillende redenen verloopt de ontwikkeling van een veilige hechting helaas niet altijd vanzelf, daarnaast word je gevormd door je ervaringen in het leven. Het kind kan dan verder van zijn eigenheid komen te staan. Studio-Eigenheid stelt hechting centraal, omdat hechting de blauwdruk vormt voor geluk.

In deze interactieve workshop ga ik in op onderwerpen als:

  • Wat is hechting en hoe werkt hechting door in de opvoeding?
  • De kracht en kwetsbaarheid in de hechting met jou en je Sensitieve kind
  • Handvatten voor jou als ouder voor het stimuleren van een veilige hechting
  • Maak je eigen analyse van je kind in vogelvlucht

Wanneer er sprake is van hechtingsproblemen, te weinig basisvertrouwen of ouder-kind problemen is behandeling nodig. Daarbij maak ik graag gebruik van de methodiek Theraplay®, een ouder-kind behandeling.

We doen eenvoudige spelletjes, want spelen werkt als medicijn. Het samen beleven van plezier staat centraal, waarbij ik de kracht inzet van de natuurlijke band tussen ouder en kind!
En natuurlijk is er ruimte om ervaringen te delen!

Sabine Gobardhan
Sabine Gobardhan, 36 jaar, is praktijkhoudster van studio-Eigenheid, Praktijk voor psychologische en (ortho)pedagogische ondersteuning (www.studio-eigenheid.nl).

Als orthopedagoog behandelt zij al vanaf 2006 kinderen en jongeren met een diversiteit aan klachten, zowel met sociaal-emotionele als met gedragsproblematiek. De laatste jaren heeft zij veel gewerkt met kinderen en jongeren met forse hechtingsproblematiek, zowel in de pleegzorg, residentiële behandelgroepen als binnen de  specialistische GGZ waar zij zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van hechtingsproblematiek bij kinderen en volwassenen.

Naast haar werk voor studio-Eigenheid geeft zij therapie bij Psychologenpraktijk de Wenteling in Velp en bij het Instituut voor Rationele Therapie in Nijmegen.

Haar beroepskader omvat onder andere Orthopedagogische Wetenschappen, Cognitieve gedragstherapie, oplossingsgericht werken, differentiatie-/fase- en basistherapie en Theraplay Foundational Practitioner. 

Pallasia
Pallasia is een Stichting  met een in de natuur gelegen landhuis (in aanschaf) met Bed & Breakfastaccommodaties, met een groepsaccommodatie en met een trainingscentrum voor Sensitieve kinderen en hun ouders die vastgelopen zijn en geheel nieuwe wegen met elkaar willen inslaan.

Daarnaast geeft Pallasia boeken uit en verzorgt op landelijke basis symposiums, lezingen en workshops.

Een overzicht van onze boeken en van onze symposiums, lezingen en workshops vind je op onze site www.pallasia.nl

Praktisch
Datum: Zondag 27 november
Tijd:
13u45 Zaal open
14u00 Begin
15u00-15u30 Pauze
15u30-16u30 Vervolg en einde
Plaats: In Beek-Ubbergen bij Nijmegen in de Bibliotheek van De Refter
Toegang: 10 euro (incl thee en koffie)
Aanmelden: Vooraf. Stuur een mail naar rinus@eoscentra.com. Vermeld je naam, het aantal mensen en de lezingdatum