Coaching met paarden door Nadia Claassen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 01/01/2019 - 31/12/2019
09:00 - 18:00

Categorieën


“Ik houd van kinderen en mensen en werk vanuit mijn hart.

Het is prachtig om te zien hoe iedereen zich opent, groeit en tot bloei komt. Ik vind het belangrijk om mensen positief te benaderen en de focus te leggen op het positieve zonder uitdagingen uit de weg te gaan of onbesproken te laten. Het voelt telkens weer als een mooie uitdaging om de talenten van het kind of de volwassenen tegen over mij te ontdekken. Integriteit en empathie zijn daarbij waarden die voor mij heel belangrijk zijn.

Bij coaching met paarden maak ik gebruik van de gezonde werking van het tijd doorbrengen in de natuur waarbij je paarden inzet als hulpmiddel voor mensen.

Daarbij maak ik onder andere gebruik van de Horseboy Method 1 + 2, NEI (Neuro Emotionele Integratie), NLP ( Neuro Linguïstisch Programmeren), EMDR ( Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en Systemische opstellingen”.

Voor (Sensitieve) kinderen en kinderen met autisme, AD(H)D en PTSS
Bij de coaching naar kinderen toe staat de Horse Boy Methode centraal. The Horse Boy Methode is ontwikkeld door Rupert Isaacson die zelf een zoon met autisme heeft.

De door hem ontwikkelde methode staat voor rust, veiligheid en plezier hetgeen bereikt wordt door stressreductie als uitgangspunt te nemen waarbij ín de natuur gewerkt wordt met sensorische oefeningen.

In het lichaam leidt de stressreductie tot verlaging van de cortisolwaarde, de verhoging van de productie van oxytocine en de vergroting van het vermogen tot leren. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan leren lezen, communiceren maar ook aan zindelijkheid.

Het paard als spiegel: voor kinderen én volwassenen
Voor de coaching met paarden waarbij het paard al spiegel dient, wordt een beroep gedaan op het natuurlijke gedrag  van het paard, namelijk het zijn van een vluchtdier en het leven in een kudde. Tijdens het werken met de paarden laten de paarden je duidelijk zien wat ze voelen bij je gedrag, intenties en houding. Ze voelen je feilloos aan en spiegelen zonder waardeoordeel jouw kwaliteiten en valkuilen.

Jenny Sijbers
Nadia Claassen werkt veel samen met Jenny Sijbers, afgestudeerd in Ontwikkelingspsychologie (master of science). Zij deed veel ervaring met kinderen op in de tussenschoolse opvang, in de kinderopvang en als assistent groepsleider bij een instelling in de logeeropvang (kinderen met o.a. ADHD, autisme etc.) en op groepen waar kinderen verbleven die uit huis waren geplaatst.

Daarnaast werkte zij 2 jaar bij Bureau Jeugdzorg bij de Toegang (vrijwillige hulpverlening) en als Multi Systeem Therapeut gewerkt (MST).

Momenteel is zij werkzaam als brede jeugdprofessional bij een Basisteam Jeugd en Gezin. Net als Nadia heeft zij de Horseboy Method 1 + 2 gevolgd.

Meer informatie en contact
Meer informatie over Coaching met paarden vind je op de site van Nadia: www.paardenalsspiegel.nl.

Daar vind je ook haar contactgegevens.